Over Mij

Bar

Heyyy ik ben Robin en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik HBO-ICT op Zuyd Hogeschool te Heerlen. In mijn vrije tijd doe ik graag veel programmeren. Dit doe ik aan veel verschillende dingen, games, websites maar ook vele andere leuke projectjes, je kunt deze ook vinden op deze site bij bijvoorbeeld Python. Maar het grootste gedeelte waar ik aan werk komt vaak niet online te staan. Ook zit ik nu bij een studentenvereniging hier in Heerlen, S.V. Volupia, dé grootste en gezelligste studentenvereniging van Heerlen! In 2015-2016 ben ik ook bestuurslid met de functie commissaris Public Relations geweest.

Wat betreft de studie was mijn studiekeuze niet bepaald lastig. Sinds mijn achtste ben ik al bezig met computers. Toen ik acht was is deze site voor het eerst de lucht in gegaan. Hierbij heb ik natuurlijk wel veel hulp gehad van mijn vader, die ook websites maakt en werkzaam is in de ICT. Op dat moment heb ik voor het eerst gezien hoe websites gemaakt worden en zag ik de basis van HTML, de programmeertaal voor de structuur van websites. Ik vond het zo interessant om te zien hoe computers van de ‘achterkant’ werkte, hier ben ik dus ook nog verder in gegaan.

Maar ik ben niet alleen bezig met het maken van websites. Ongeveer 2 jaar nadat ik kennis maakte met HTML, begon ik met het maken van software in Visual Studio. Hiermee heb ik een aantal programmatjes gemaakt, maar ze zijn nooit online gekomen. Dit is nooit gebeurt omdat ik ze maakte omdat ik het leuk vond en ervaring wilde opdoen, en niet als doel om het te publiceren. Een programmatje dat ik vroeger heb gemaakt had ik wel eens online gezet. Maar deze is toch alweer offline gegaan.

Foto bestuur

We zijn nog steeds niet aan het einde van mijn programmeeravontuur. Ik ben namelijk ook nog erg actief geweest met het maken van games. Wanneer ik hiermee begonnen was weet ik niet meer zeker, dit zou vlak nadat ik was begonnen met Visual Studio zijn geweest. Ik begon games te maken in Game Maker. Vroeger had ik nooit een volledige game gemaakt, wat simpele dingen maar niet veel meer. In HAVO 5 ging ik voor mijn profielwerkstuk een game ontwikkelen. Dit deed ik wederom in Game Maker, maar nu maakte ik alles in code en had ik eindelijk een volledige game gemaakt. Aan dit project moest ik 80 uur besteden (met documenteren). Ik wilde de game nog uitgebreider maken maar mocht ook niet boven de 80 uur uitkomen. Dus is het de game geworden die het nu is.

Nog niet klaar... Nee echt nog steeds niet. We zijn nu op mijn studie veel bezig met het programmeren in Python, ook zijn we in C en C# gaan werken. En ja na al die jaren programmeren heb ik er nog steeds zin in. Ik wil graag steeds en steeds meer ervaring opdoen m.b.t. het programmeren.

Dan nu eindelijk klaar? Ja, over het programmeren wel. Maaarrr... naast het programmeren heb ik natuurlijk nog andere dingen waar ik me mee bezig houd. Ik ben een aantal jaar heel erg actief geweest met het maken en editen en publiceren van videos. De meeste hiervan zijn geupload naar mijn succesvolle YouTube kanaal. Maar ook op diverse andere kanalen heb ik video's gemaakt. Hier heb ik altijd veel tijd in gestoken en heb er veel plezier aan gehad. Maar omdat ik de laatste tijd veel minder tijd hiervoor heb, zijn er de laatste tijd niet meer veel videos gekomen. Ook heb ik altijd veel plezier gehad met het maken van muziek, zelf heb ik natuurlijk ook de nodige apparatuur (draaitafels, lichten etc.). Maar ook vanwege de weinig tijd is hier de laatste tijd ook weinig mee gebeurd.

Foto bestuurpak

Zoals ik had gezegd was ik in 2015-2016 bestuurslid bij de studentenvereniging S.V. Volupia. Als commissaris Public Relations ben ik hier o.a. verantwoordelijk voor de promotie en sponsors van onze geweldige vereniging geweest. Ik vind het zelf heel erg leuk om hier mee bezig te zijn. Het organiseren van verschillende acties en bezig zijn met promotie, door het maken van posters bijvoorbeeld. Maar ook de website en facebookpagina. En natuurlijk op de avonden dat we open zijn, dinsdag en donderdag vanaf 21.00, ben ik hier dan wel regelmatig achter de DJ-booth te vinden. Verder heb ik in het jaar 2016-2017 nog de functie Hoofd 'de Tijd' vervult. Hier waren mijn taken vooral het op orde houden van onze locatie 'de Tijd'. Maar ook het zorgen voor barpersoneel en DJ's en natuurlijk genoeg drankvoorraad.

Nieuws

Momenteel is de website superminepod.com/bbtv offline. Dit komt door groot onderhoud op de website. Bedankt voor het begrip! Hopelijk is hij zo snel mogelijk weer back to business. :)

Links