Over Mij

In het kort

Me

Hallo, ik ben Robin en ik ben 25 jaar. Momenteel studeer ik HBO-ICT op Zuyd Hogeschool te Heerlen. In mijn vrije tijd doe ik graag veel programmeren. Dit doe ik aan vele verschillende dingen, games, websites, apps en vele andere leuke projectjes. Op deze site kun je een aantal van deze dingen vinden. Maar het meeste dat ik programmeer komt vaak nooit online te staan. Verder zit ik nu ook bij een studentenvereniging in Heerlen, S.V. Volupia, dé grootste en gezelligste studentenvereniging van Heerlen! In 2015-2016 ben ik ook bestuurslid met de functie Commissaris Public Relations geweest.

De start van de liefde voor programmeren

Wat betreft de studie was mijn studiekeuze niet bepaald lastig. Sinds mijn achtste ben ik al bezig met computers. Toen ik acht was is de start van deze site begonnen. Mijn vader heeft sinds 1995 al een website en ik was benieuwd hoe dat allemaal aan de achterkant werkte. “Waarom zie ik wat die zie?” en “Hoe wordt de informatie weergegeven?” waren vragen waar ik mee bezig was. Toen heeft mijn vader mij de basis van HTML en CSS uitgelegd, hadden we samen een basispagina gemaakt, en ging ik hier uiteindelijk zelf mee spelen om hier mijn eerste pagina van te maken. Het waren eerst alleen nog wat simpele dingen, een paar stukjes tekst, wat linkjes, een paar foto’s en een hele lelijke achtergrond. Ik vond dit zo interessant, hoe computers dingen aan de 'achterkant' werken, dat ik hier wel meer van wilde leren.

Wat is er nog meer?

Omdat ik het allemaal zo interessant vond hoe dit allemaal werkte ging ik kijken wat ik nog meer kon doen. Ongeveer 2 jaar nadat ik wat aan websites had gewerkt, begon ik met het maken van software in Visual Studio. Hiermee heb ik destijds een aantal programmatjes gemaakt, maar zijn nooit online gekomen, en zijn zeer waarschijnlijk ergens op een oude computer achtergebleven. Ze zijn nooit online gekomen omdat ik ze maakte omdat ik het leuk vond en ik ervaring wilde opdoen, en niet met doel om ze te publiceren.

Foto bestuur

Verder op avontuur

Nog altijd zijn we niet aan het einde van mijn programmeeravontuur. Ik ben namelijk ook nog erg actief geweest met het maken van games. Wanneer ik hier mee begonnen was weet ik niet meer zeker, dit zou vlak nadat ik was begonnen met Visual Studio zijn geweest. Ik begon games te maken in Game Maker. Vroeger had ik nog nooit een volledige game gemaakt, wat simpele dingen maar niet veel meer dan dat. In HAVO 5 ging ik voor mijn profielwerkstuk een game ontwikkelen. Dit deed ik wederom in Game Maker, maar nu volledig met de programmeertaal in Game Maker, namelijk GML. Eindelijk had ik nu een volledige game die ik anderen kon laten spelen. Aan dit project mochten we 80 uur besteden, inclusief alle documentatie etc. De game wilde ik nog uitgebreider maken en verder finetunen maar omdat we niet boven de 80 uur uit mochten komen is het de game geworden die het nu is.

Maar we gaan door

Nog niet klaar… Nee echt nog steeds niet. Momenteel op de studie zijn we natuurlijk ook veel bezig met programmeren, waar mijn programmeeravonturen voortgaan. In het eerste jaar zijn we veel bezig geweest met Python, later ook o.a. C, C# en ASP.NET. En ja na al die jaren programmeren heb ik er nog steeds zin in. Afgelopen tijd heb ik 2 nieuwe websites ontwikkeld, HayDayGuides en Sutlabs. Voor de laatste ben ik nu ook bezig met het maken van watchfaces en apps voor Fitbit smartwatches. Deze worden ook gepubliceerd in de Fitbit app gallery, en zijn voor iedereen te downloaden.

Videobewerking & Muziek

Dan nu eindelijk klaar? Ja, over het programmeren wel. Maaarrr… naast het programmeren heb ik natuurlijk nog andere dingen waar ik me mee bezig houd. Ik ben een aantal jaar heel erg actief geweest met het maken, editen en publiceren van video's. De meeste hiervan zijn geüpload naar mijn YouTube kanaal SuperMinepod. Maar ook op diverse andere kanalen heb ik video's gemaakt, waaronder HayDayGuides en MixingM4trix. Hier heb ik altijd veel tijd in gestoken en veel plezier aan gehad. Maar omdat ik de laatste tijd hier veel minder tijd voor heb, zijn er niet meer zoveel nieuwe video's online gekomen. Ook heb ik altijd veel plezier gehad met het maken van muziek. Momenteel ben ik nog met grote regelmaat DJ bij de studentenvereniging waar ik bij zit en voor sommige opleidingsfeesten.

Foto bestuurspak

De studententijd bij S.V. Volupia

Toen ik in 2014 aan mijn studie begon aan Zuyd Hogeschool te Heerlen, was ik weer op een andere plek beland met andere nieuwe mensen. Met de start van de nieuwe studie heb ik dus ook besloten om eens een keer te gaan kijken bij Studentenvereniging Volupia. Na een niet al te lange tijd heb ik me ingeschreven en was ik dus lid van deze mooie vereniging. Ik vond het zo'n leuke vereniging dat ik wel wat meer wou doen dan de commissies waar ik al in zat. Het volgende studiejaar ben ik toen dus ook een bestuursfunctie gaan uitvoeren. Als commissaris Public Relations was ik in het jaar 2015-2016 o.a. verantwoordelijk voor de promotie en sponsors van onze geweldige vereniging. Het organiseren van verschillende acties en het bezig zijn met de promotie, was iets wat ik erg leuk vond om te doen. Dit bijvoorbeeld door het maken van posters, maar ook het onderhouden van de website en facebookpagina waren een van mijn taken. Verder was ik na mijn bestuursjaar nog altijd niet klaar. In het jaar 2016-2017 heb ik nog de functie Hoofd 'De Tijd' vervult. Hier waren mijn taken vooral het op orde houden van onze locatie sociëteit 'De Tijd'. Maar ook het zorgen voor barpersoneel, DJ's en natuurlijk genoeg drankvoorraad. Momenteel zit ik nog altijd in vele commissies en draag nog altijd mijn steentje bij. Zo ben ik als we open zijn, op dinsdag en donderdag vanaf 21:00, regelmatig te vinden achter de DJ-booth.